HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 ETLI BULGUR PILAVI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: ETLI BULGUR PILAVI   Paz Mart 08, 2009 12:54 am



ETLI BULGUR PILAVI

Ölçüler:

l/2kg. parça et

2 su bardagi bulgur (pilavlik)

3 kasik tereyagi

Tuz - karabiber



Yapilis: Parça et yikanip 12-15 bardak su ile atese konur. Et pisince tuz ilave edilir. Bulgur salinir. Kisik ateste pilav pisirilir. (Suyu az gelirse üzerine kaynar su ilave edilir.) 3 kasik tereyagi kizdirilip servis tabagina alman pilavin üterine gezdirilir.



II. Yöntem: Parça et yikanir. 5-6 bardak su ile atese konur. Pismeye yakin tuz atilir.Ayri pisirilen bulgur pilavinin üzerine et didilir. Karabiber atilarak sicak servis yapilir.



Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
ETLI BULGUR PILAVI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: