HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 DOMATESLI SEHRIYELI BULGUR PILAVI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: DOMATESLI SEHRIYELI BULGUR PILAVI   Paz Mart 08, 2009 12:51 am



DOMATESLI SEHRIYELI BULGUR PILAVI

Ölçüler:

2 su bardagi bas bulgur

3 veya 4 su bardagi su (domatesin sulanma durumuna göre Ve 3 veya 2 su kullanilir)

3 kasik tereyagi

1 çay bardagi tel sehriye

3-4 tane domates veya 2 kasik salçasi

Tuz

Karabiber



Yapilis: Bir tavaya tereyagi konur, sehriyesi ilâve edilerek kavrulur, kavrulan sehriyeler bir tabaga alinarak kenara konur, tavanin içerisine sicak suya batirilarak kabuklari soyulup küp seklinde dogranmis domates ilâve edilerek öldürülür. Domates yoksa kalan yaga sulandirilmis salça ilâve edilerek bir iki kez yagda çevrilir, suyu ilâve edilir. Su kaynamaya baslayinca tuzu atilir, bulguru salinir, kapagi kapatilir. Hafif ateste suyu çektirilir. Pilav göz göz olunca kavrulan sehriyeler ilave edilerek karistirilir. Suyunu tamamen çekince atesten alinir. Temiz bir bez veya birkaç kat peçete tava ve kapak arasina konup 10 dakika demlendirilir. Sicak olarak servis yapilir.



Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
DOMATESLI SEHRIYELI BULGUR PILAVI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: