HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 TİRİT(Bayram Tiridi)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: TİRİT(Bayram Tiridi)   Paz Mart 08, 2009 12:27 am



TİRİT

(Bayram Tiridi)



Ölçüler:

1 kg. kemikli et

2 baş kuru soğan

2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşık yağ 1 avuç pirinç



Yapılışı :

Et yıkanır, bir tencereye kona­rak ateş üzerinde bıraktığı suyu çektirilir. Yağ ve halka şeklinde doğranmış soğan ilave edilerek kızartılır, sulandırılmış salçayla da bir iki kez karıştırıldıktan sonra üzerine bol miktarda su ilave edilir, pişirmeye yakın tuz atılır. Pişen ete ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilâve edilir. Pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Pişen yemek servis tabağına alınır, üzerine kara­biber dökülerek servis yapılır.



Not: Özellikle bayram sabahlan kahvaltı yenine hazırlanan bir yiyecek olduğu için bayram tiridi denmektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
TİRİT(Bayram Tiridi)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: