HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 MIGLA (mığla)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: MIGLA (mığla)   Paz Mart 08, 2009 12:26 am



MIGLA

Ölçüler:

1 kg. yeşil fasulye

2 baş soğan

3 yumurta

3 kaşık tereyağı Tuz-karabiber



Yapılışı :

Fasulyeler ayıklanır, yıkanır, bir parmak kalınlıkta doğranır. Bir tencerede üzeri geçecek kadar suyla ateşe konarak haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür.

Diğer tarafta soğanlar küp şeklinde doğranır, yağla birlikte pembeleştirilir, içerisine yumurtalar kırılır, akları katılaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Süzülen haşlanmış fasulyeler ilâve edilerek karıştırılır, tuz karabiber serpilir, servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır.



Not: Kış için kurutulmuş olan yeşil fasulye­den de yapılabilir. 1. Pazıdan da (pancar yaprağı) aynı yiyecek hazırlanabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
MIGLA (mığla)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: