HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 SERUN (malatya)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

SERUN (malatya) Empty
MesajKonu: SERUN (malatya)   SERUN (malatya) Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 12:25 am

SERUN (malatya) Serun
SERUN




Ölçüler:

4 tane yufka ekmeği

1 Kgr. yoğurt 250 gr. kıyma

4 diş sarımsak

2 kaşık yağ



Yapılışı :

Kıyma yağla birlikte kavrulur, tuz karabiber atılarak karıştırılır. Açılarak saç üzerinde pişirilen yufkalar, ateşten alınır alınmaz kıymalı iç dökülerek oklavayla biraz genişçe sarılır. Dörder parmak arayla kesilerek servis tabağına yerleştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En son tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirilerek servis yapılır.



Not: Saç üzerinden alman yufkalar oklavayla boş olarak sarılır. İnce ince kıyılarak servis tabağına yerleştirilir, üzerine kavrulan kıyma döşenir, sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılabilir. Bazı yörelerimizde servin, yukarıdaki gibi de hazırlanmaktadır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
SERUN (malatya)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SERUN (malatya)
» FIŞ FIŞ (malatya)
» MALATYA NOSTALJİ
» Malatya merkez
» Malatya fıkraları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: