HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 KABAK KAVURMASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: KABAK KAVURMASI   C.tesi Mart 07, 2009 2:02 am



KABAK KAVURMASI

Ölçüler:

750 gr. kabak

1 baş soğan

ldemet maydanoz - dereotu

1 kaşık salça

1 çay bardağı su

2 kaşık tereyağı Tuz-karabiber



Yapılış:

Kabaklar yıkanır kabuklan kazınarak temizlenir, tekrar

yıkanır .Küçük küpler şeklinde doğranır. Diğer tarafta küp şeklinde doğranmış

soğanlar tereyağında hafifçe sarartılır. Bir kaşık salça veya küp şeklinde doğranmış domatesler ilâve edilir. Kabaklarla birlikte karıştırılır. Tuzu atılır, bir çay bardağı su konarak kapağı kapatılır. Kendi bıraktığı suyu ve ilâve edilen suyu tamamen çekilinceye kadar pişirilir. Ateş kapatılır kıyılmış maydanoz, dereotu ve karabiber katılarak karıştırılır. Servis tabağına alınır. Sıcak olarak servis yapılır.



Not: Tereyağı yerine zeytinyağı kullanılarak da pişirilebilir. O zaman soğuk olarak servis yapılır.

ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
KABAK KAVURMASI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: