HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 PAPAZ YAHNİSİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

PAPAZ YAHNİSİ Empty
MesajKonu: PAPAZ YAHNİSİ   PAPAZ YAHNİSİ Icon_minitimeC.tesi Mart 07, 2009 2:00 am

PAPAZ YAHNİSİ Papaz

PAPAZ YAHNİSİ

Ölçüler:

1 Kr. arpacık soğan 1/2 kg. kuşbaşı et

2 kaşık salça 4 kaşık yağ Tuz-karabiber



Yapılış:

Et yıkanır bir tencerede ateşe konur. Kendi bıraktığı suyunu çekince yağ ilavesiyle kızartılır. Salça ile de bir iki karıştırıldıktan sonra üzerine sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Diğer tarafta arpacık soğanlar kabuklarından temizlenir, yıkanır. Pişmek üzere olan ete bütün olarak atılır. Tuz atılır. Pişince ateşten alınarak servis tabağına konur, sıcak olarak servis yapılır. Arzuya göre karabiber kullanılır.



Not: 1. Piştikten sonra yemekte kalan su oranı 1/3 dür. 2. Pişme esnasında suyun renginin kararmaması için tane karabiber kullanılabilir

ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
PAPAZ YAHNİSİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TEZE SOĞAN YAHNİSİ (8 kişilik)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: