HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 BİLDİK DOLMASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: BİLDİK DOLMASI   C.tesi Mart 07, 2009 1:56 am


BİLDİK DOLMASI

(Yumurta büyüklüğünde veya daha küçük domatese bildik denir.)




Ölçüler:

1 kğ. küçük domates -250 gr. kemikli et

300 gr. yağlı koyun kıyması

2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan

1 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber



Yapılış:

Küçük sert domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur. Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, salça oyulan domatesle­rin içleri katılarak yoğrulur. Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur.

Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir. Üzerine dolmalar yerleştirilir. Dolmaların üzerine birer parça yağ konur, su ilâvesiyle pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Not : Kemikli et yerine kemik kul­lanılabileceği gibi, et suyu ile de pişirilebilir.

ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
BİLDİK DOLMASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ET VE SEBZE YEMEKLERİ-
Buraya geçin: