HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 TARHANA ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: TARHANA ÇORBASI   C.tesi Mart 07, 2009 1:50 am



TARHANA ÇORBASI

Ölçüler:

2 su bardağı dövme tarhanası 1/2 kg. ıspanak

250 gr. kavurma

3 yumurta kadar yağ

2 yemek kaşığı kuru nane 8-10 bardak et suyu-tuz

1 kg. yoğurt

2 yemek kaşığı un

Yapılış: Tarhana bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla ıslatılır. İçerisine et suyu veya su ilâve edilir, pişirilir. Pişerken kavurma ve biraz tuz konur. Taneler iyice pişince ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış ıspanaklar ilâve edilir, iki taşım kaynatılır, ateşten alınır. Yağla nane karışımı üzerine gezdirilir.



Not: Arzu edilirse ezilmiş yoğurt; iki kaşık un ilavesi ılıklaştırılarak ilâve edilir.

ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
TARHANA ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: