HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 YARMA (İrinti) ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: YARMA (İrinti) ÇORBASI   C.tesi Mart 07, 2009 1:48 am



YARMA (İRİNTİ) ÇORBASI

Ölçüler:

1 su bardağı irinti (yarmanın en irisi)

1 baş kuru soğan

2 yemek kaşığı yağ 2 yemek kaşığı salça 100-150 gr. kavurma



Yapılış:

Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğan yağla birlikte pembeleştirilir. Salçası konur. 1,2 kez yağlar çevrilir. Kavurması ilâve edilir. Suyu konur, tuz atılır. Kaynamaya başlayınca irinti ilâve edilir. İrinti pişince ateşten alınır, sıcak olarak servis yapılır.


ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
YARMA (İrinti) ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: