HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 MAŞ ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MAŞ ÇORBASI Empty
MesajKonu: MAŞ ÇORBASI   MAŞ ÇORBASI Icon_minitimeC.tesi Mart 07, 2009 1:46 am

MAŞ ÇORBASI Mas
MAŞ ÇORBASI

Ölçüler:

1 su bardağı gendime (Dövme)

1 /2 su bardağı maş

1/2 su bardağı kara nohut

1 baş soğan

2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı salça Biraz tuz



Yapılış:

Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğan yağla birlikte pempeleştirilir. Salçası konur, 1-2 kez yağla çevrilir. Suyu ilâve edilir. Akşamdan ıslatılmış maş, gendime nohut ilâve edi­lir. Tuz atılır. İyice pişirilir. Sıcak olarak servise alınır.

ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
MAŞ ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TAŞ ÇORBASI
» ERİŞTE ÇORBASI
» TARHANA ÇORBASI
» BULAMA ÇORBASI
» SOĞAN ÇORBASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: