HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 YOĞURTLU ÇORBA (Gendirme Çorbası)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: YOĞURTLU ÇORBA (Gendirme Çorbası)   C.tesi Mart 07, 2009 1:45 am


YOĞURTLU ÇORBA (Gendime Çorbası)

Ölçüler :

2 su bardağı dövme (gendime) 1/2 su bardağı nohut

1/2 su bardağı fasulye

3 kg. yoğurt

1 avuç kuru nane veya taze narpuz



Yapılış: Ayıklanmış, yıkanmış dövme, nohut, fasulye bir tencerede akşamdan bol su ile ıslanılmaya bırakılır. Ertesi gün suyu dökülmeden tuz ilâvesiyle haşlanır. Ezilmiş yoğurt ateşten alındıktan 10-15 dakika sonra ilâve edilerek karıştırılır. Soğuk suyun içerisine oturtulup sık sık suyu değiştirilerek soğutulur.



Not: Arzu edilirse mevsimlerine göre taze narpuz, taze nane veya kuru nane yoğurttan önce ilâve edilerek karıştırılır Kurutulmuş, haşlanmış yeşil fasulye doğranarak katılabilir.



ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
YOĞURTLU ÇORBA (Gendirme Çorbası)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» YOĞURTLU KARNIBAHAR

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: