HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 PİRPİRİM ÇORBASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: PİRPİRİM ÇORBASI   C.tesi Mart 07, 2009 1:41 am



PİRPİRİM ÇORBASI

Ölçüler:

1 kg. pirpirim (semizotu)

1/2 çay bardağı nohut

1/2 çay bardağı fasulye

1/2 çay bardağı kara mercimek

1 baş kurusoğan

2 kaşık kef

1 kaşık salça

3 yumurta kadar yağ

Yapılış:

Akşamdan nohut, fasulye üzerini geçecek kadar suyla ıslatılır. Bir tencerede küp şeklinde doğranmış soğan yağla pembeleştirilir. İçerisine kef ve salça ilâve edilir, tuz atılır, karıştırılır. Suyu, mercimeği konur. Mercimek haşlanınca ayrı ayrı haşlanmış olan nohut ve fasulye ilâve edilir. Ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış pirpirim ile birlikte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.



Not: Arzu edilirse 2 yumurta kadar kıyma veya kavurma soğanla birlikte konabilir.


ALINTIDIR http://www.malatya.gov.tr/yemek/ana_yemek.htm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
PİRPİRİM ÇORBASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: ÇORBALAR-
Buraya geçin: