HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 TAZE SOĞANLI BAHARATLI ALABALIK ( 4kişilik )

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: TAZE SOĞANLI BAHARATLI ALABALIK ( 4kişilik )   Cuma Ara. 25, 2009 1:10 am




Malzemeler
2 adet iri alabalık
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
5 adet taze soğan
Tuz


Yemeğin Tarifi
Balıkları ikiye bölüp, kılçıklarını çıkartın.

Bir kasede zeytinyağı, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların her tarafına sürün. Soslu balıkları buzdolabında yarım saat bekletin.

Taze soğanları ince doğrayın. Geniş bir tencerenin yarışına kadar su doldurup kaynatın.

Balıkları, tencerenin içine oturacak genişlikte bir kevgire veya buhar süzgecine yerleştirin. Üzerleri küçük doğranmış taze soğan serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte balıklar yumuşayan kadar pişirin. Buharda pişirirken, tencerenin kapağının açılmaması gerekir. Aksi halde buhara geçmiş olan vitamin ve minerallerde kayıp oluşur.

Bu yemeği, alabalık yerine Mersin balığı ya da palamut dibi balıklarla da yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
TAZE SOĞANLI BAHARATLI ALABALIK ( 4kişilik )
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» bunu nasıl yapabilirim

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: SEBZE YEMEKLERİ :: SOĞAN YEMEKLERİ-
Buraya geçin: