HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KABUK KAVURMA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

KABUK KAVURMA Empty
MesajKonu: KABUK KAVURMA   KABUK KAVURMA Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:56 am

KABUK KAVURMA Kabuk_kavurma1
KABUK KAVURMA

Ölçüler:

500 gr. aşı kayısı kurusu (gün kurusu)

2 yemek kaşığı tereyağı

l avuç toz şeker

l su bardağı su

l su bardağı ceviz içi



Yapılış: Kayısı kurusu ılık suda iyice yıkanarak temizlenir. Yıkanan kayısı kabukları yayvan kapaklı bir kaba alınır. Üzerine bir su bardağı su ilâve edilir. Bir avuç şeker atılarak kapağı kapatılır. Kayısı yumuşayınca ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınır, eritilmiş tereyağı üzerine gezdirilir, karıştırılır, servis tabağına alınır. Biraz irice dövülmüş bol ceviz serpilerek servis yapılır.

Not: Ceviz yerine, kıyılmış fındık veya kıyılmış yeşil fıstık da kullanılabilir.

Afiyet olsun

KABUK KAVURMA Kabuk_kavurma2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
KABUK KAVURMA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KABUK AŞI
» SOĞANLI KAVURMA
» SAÇ KAVURMA (Akçadağ Doğanlı Köyü)
» KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: