HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 PESTİL KAVURMASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: PESTİL KAVURMASI   Paz Mart 08, 2009 2:58 am



PESTİL KAVURMASI

Ölçüler:

5-6 tane dut pestili (500 gr)

200 gr. tereyağı

100 gr. ceviz içi



Yapılış: Pestiller makasla, parçalara kesilir, el dayanacak kadar sıcak suda yumuşayıncaya kadar ıslatılır. Tereyağı bir tavada ısıtılır. Süzgece alınan pestiller yağın içine konup karıştırılarak kızartılır. Servis tabağına alınır, üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.



Not: Arzu edilirse kavrulma esnasında yumurta da kırılabilir.

Afiyet olsun

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
PESTİL KAVURMASI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: