HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 UN HELVASI (Arapgir usulü)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

UN HELVASI (Arapgir usulü) Empty
MesajKonu: UN HELVASI (Arapgir usulü)   UN HELVASI (Arapgir usulü) Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:54 am

UN HELVASI (Arapgir usulü) Un_helvasi

UN HELVASI (Arapgir usulü)

Ölçüler:

2 su bardağı un

125 gr. margarin veya tereyağı

1 su bardağı pudra şeker



Yapılış: Bir tavada yağ eritilir un ilave edilir, karıştıra karıştıra koyu pempe renk alıncaya kadar kavrulur. Ateşten alınır, şeker ilâve edilir, iyice karıştırılarak şekeri yedirilir. Şekeri yedirilirken yağını kusarak yumuşamaya başlar bir tepsiye bastırılarak şekil verilir. Ceviz yeşil fıstıkla süslenir. Soğuduktan sonra kesilerek servis yapılır.



Not: Arzu edilirse sıcak da yenebilir.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
UN HELVASI (Arapgir usulü)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» PEKMEZ HELVASI
» PEYNİR HELVASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: