HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 UN HELVASI (Arapgir usulü)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: UN HELVASI (Arapgir usulü)   Paz Mart 08, 2009 2:54 am



UN HELVASI (Arapgir usulü)

Ölçüler:

2 su bardağı un

125 gr. margarin veya tereyağı

1 su bardağı pudra şeker



Yapılış: Bir tavada yağ eritilir un ilave edilir, karıştıra karıştıra koyu pempe renk alıncaya kadar kavrulur. Ateşten alınır, şeker ilâve edilir, iyice karıştırılarak şekeri yedirilir. Şekeri yedirilirken yağını kusarak yumuşamaya başlar bir tepsiye bastırılarak şekil verilir. Ceviz yeşil fıstıkla süslenir. Soğuduktan sonra kesilerek servis yapılır.



Not: Arzu edilirse sıcak da yenebilir.

Afiyet olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
UN HELVASI (Arapgir usulü)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: