HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 KALBUR HURMASI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: KALBUR HURMASI   Paz Mart 08, 2009 2:47 am



KALBUR HURMASI

Ölçüler:

1 paket un

2 yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1tatlı kaşığı tuz

Kızartma yağı (sıvı yağ)



Yapılış: Sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Kalburun üzerinde şekil verilir, kızgın yağda kızartılır.



Not:

1. Hamurun içerisine 250 gr. peynir de rendelenerek hazırlanabilir.

2. Yukarıdaki şekilde hazırlanıp kıvamlı şuruba konup tatlı olarak da servis yapılabilir.

Afiyet olsun


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
KALBUR HURMASI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: