HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KALBUR HURMASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

KALBUR HURMASI Empty
MesajKonu: KALBUR HURMASI   KALBUR HURMASI Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:47 am

KALBUR HURMASI Kalbur1

KALBUR HURMASI

Ölçüler:

1 paket un

2 yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1tatlı kaşığı tuz

Kızartma yağı (sıvı yağ)



Yapılış: Sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Kalburun üzerinde şekil verilir, kızgın yağda kızartılır.



Not:

1. Hamurun içerisine 250 gr. peynir de rendelenerek hazırlanabilir.

2. Yukarıdaki şekilde hazırlanıp kıvamlı şuruba konup tatlı olarak da servis yapılabilir.

Afiyet olsun


KALBUR HURMASI Kalbur2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
KALBUR HURMASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: