HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KATMER (malatya)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

KATMER (malatya) Empty
MesajKonu: KATMER (malatya)   KATMER (malatya) Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:45 am

KATMER (malatya) Katmer1

KATMER

Ölçüler:

1 su bardağı yoğurt

2 tane yumurta

1/2 su bardağı sıvı yağ

Tuz

1 ceviz kadar yaş pakmaya

Aldığı kadar un

Kızartmak için

1 su bardağı sıvı yağ


Yapılış: Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz, ezilmiş pakmaya geniş bir kaba konarak iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. 15-20 dakika mayalanmaya bırakılır. 12 eşit parçaya ayrılır. Merdaneyle yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde açılır, çatalla birkaç yerinden çentilir. (Fazla kabarmayı önlemek için) Kızgın yağda pempe renkte kızartılır, sıcak olarak servis yapılır.



Not:

1. Kızartılan katmerlerin arasına peynir rendesi konarak katlanıp servis yapılabilir.

2. Kızgın yağdan çıkarılan katmere toz şeker serpilerek tatlı olarak da servis yapılabilir.

3. Açılan katmer hamurları bohça şeklinde katlanarak da kızartılabilir.

Afiyet olsun


KATMER

Ölçüler:

1 su bardağı yoğurt

2 tane yumurta

1/2 su bardağı sıvı yağ

Tuz

1 ceviz kadar yaş pakmaya

Aldığı kadar un

Kızartmak için

1 su bardağı sıvı yağ


Yapılış: Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz, ezilmiş pakmaya geniş bir kaba konarak iyice karıştırılır. Aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. 15-20 dakika mayalanmaya bırakılır. 12 eşit parçaya ayrılır. Merdaneyle yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde açılır, çatalla birkaç yerinden çentilir. (Fazla kabarmayı önlemek için) Kızgın yağda pempe renkte kızartılır, sıcak olarak servis yapılır.



Not:

1. Kızartılan katmerlerin arasına peynir rendesi konarak katlanıp servis yapılabilir.

2. Kızgın yağdan çıkarılan katmere toz şeker serpilerek tatlı olarak da servis yapılabilir.

3. Açılan katmer hamurları bohça şeklinde katlanarak da kızartılabilir.

Afiyet olsun


KATMER (malatya) Katmer2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
KATMER (malatya)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FIŞ FIŞ (malatya)
» SERUN (malatya)
» MALATYA NOSTALJİ
» Malatya merkez
» Malatya fıkraları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: