HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama) Empty
MesajKonu: KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)   KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama) Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:42 am

KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama) Kayisi_dolmasi1

KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)

Ölçüler:

1/2 kg. kuru kayısı

1 su bardağı ceviz içi

2 çorba kaşığı bal veya toz şeker

2 yemek kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı toz şeker

Biraz Hindistan cevizi veya yeşil fıstık



Yapılış: kaysılar yıkanır. 10- 15° ılık suda ıslatılarak süzülür.

Diğer tarafta ceviz havanda irice

dövülür İçerisine bal veya toz şeker koyularak iyice karıştırılır. Süzülen kayısıların kanatları açılır, (îkiye ayrılır, ama birbirinden kopmayacak şekilde)

Kanatların bir tarafına hazırlanan cevizli iç konarak diğer kanat üzerine kapatılır, sıkıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı bir tepsiye tek sıra halinde dizilir, l çay bardağı su üzerinde gezdirilir, kayısıların üzerine küçük parçalar halinde tereyağı konur, dört kaşık toz şeker serpilerek fırında 20- 25 dakika pişirilir. Servis tabağına alınır,üzerine yeşil fıstık veya Hindistan cevizi serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun


KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama) Kayisi_dolmasi2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
KAYISI DOLMASI (kabuk bağlama)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KABUK AŞI
» KABUK KAVURMA
» YUMURTALI KAYISI
» KAYISI BİSKÜVİSİ
» BİLDİK DOLMASI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: