HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 SU BÖREĞİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

nihat


Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 58
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

SU BÖREĞİ Empty
MesajKonu: SU BÖREĞİ   SU BÖREĞİ Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 2:35 am

SU BÖREĞİ Su1

SU BÖREĞİ

Ölçüler:

250 gr. sana

4 yumurta

3 kaşık yoğurt

2 kaşık sıvı yağı

l tekerlek Malatya peyniri

Maydanoz-tuz

l su bardağı su

Aldığı kadar un



Yapılış: malzemelerden yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz, su ve un koyularak bir hamur yapılır. Özleştirilir. (Hamur kesildiğinde gözenekler görünmüyorsa özleşmiştir.) 4 büyük 3 küçük olmak üzere hamur parçalanır. Nemli bez altında dinlendirilir. Her parça un ilâvesi ile 2 mm. incelikte açılır. Tepsi

yağlanır. Küçük parçanın bir tanesi yağlanmış tepsiye serilir. (En altta) Büyük parçalardan iki tanesi yine açılır 6'ya bölünür haşlanıp, soğuk suya bırakılır. Sudan çıkarılır, süzgeç üzerine alınır, kuru bir bezle kurulanır ve tepsiye dizilir. Her katın arasına eritilmiş sana yağı veya tereyağı sürülür. 2 parça büyük hamur haşlanarak serildikten sonra, bir küçük parça yufka yekpare olarak üzerine serilir. Peynirli iç koyulur. Yukarıdaki işlemin aynısı peynirli için üzerine de uygulanır ve en üstte yine parçalanmayan, haşlanmamış yufka serilir. Kenarları içe katlanır ve tepsiyi dört parçaya ayırarak eritilmiş yağ sürülür. Fırında pişirildikten sonra sıcakken soğuk su serpilip üzerine bir tepsi kapatılır. Ilıklaşınca açılıp dilimlenerek servise alınır.

Afiyet olsun


SU BÖREĞİ Su2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
SU BÖREĞİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ISPANAKLI SAÇ BÖREĞİ
» PATATESLİ KOL BÖREĞİ
» TATAR BÖREĞİ (Mantı)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: TATLI VE HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: