HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 PİRİNÇLİ HALLE

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

PİRİNÇLİ HALLE Empty
MesajKonu: PİRİNÇLİ HALLE   PİRİNÇLİ HALLE Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 1:03 am

PİRİNÇLİ HALLE Pirincli_halle1

PİRİNÇLİ HALLE

Ölçüler:

1 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

su



Yapılış: Bir kaşık yağ, pirinç ve tuz üzerini geçecek kadar suyla haşlanır, ayrı bir kasede iki kaşık un bir bardak suyla ezilir, iyice karıştırılır. Haşlanmış olan pirince karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmaya devam edilerek iyice pişirilir, ateşten alınıp sıcak olarak servis tabağına yerleştirilir, üzerine kaşıkla göz göz çukurlar açılır, yakılmış yağ çukurlara doldurularak servis yapılır.



Not : Arzu edilirse tereyağı yerine tereyağında eritilmiş pekmez dökülerek servis yapılabilir. Bu şekilde hazırlandığı taktirde tatlı yerine yenir.



Afiyet Olsun

PİRİNÇLİ HALLE Pirincli_halle2
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
PİRİNÇLİ HALLE
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: