HANÇUKUR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 SEHRIYELI BULGUR PILAVI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

Admin


Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

SEHRIYELI BULGUR PILAVI Empty
MesajKonu: SEHRIYELI BULGUR PILAVI   SEHRIYELI BULGUR PILAVI Icon_minitimePaz Mart 08, 2009 1:00 am

SEHRIYELI BULGUR PILAVI Sehriyeli_bulgur

SEHRIYELI BULGUR PILAVI

Ölçüler:

2 su bardagi iri bulgur (pilavlik)

2 veya 3 kase su (bulgurun özelligine göre su orani bire iki veya bire üç kullanilir)

3 kasik tereyagi

1 çay bardagi tel sehriye

Tuz



Yapilis: Sehriye yagla birlikte pembelestirilir. Bulgur ilâve edilir. Kisik ateste birkaç kez de bulgur kavrulur. Tuz atilir. Sicak su veya etsuyu ilâve edilir. Kisik ateste suyu çekip üzeri göz göz olunca atesten alinir. Kapakla tencere arasina temiz bir peçete koyularak demlendirilir. Sicak olarak servis yapilir.

Not: Arzu edilirse üzerine kizdirilmis tereyagi gezdirilir.



Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
SEHRIYELI BULGUR PILAVI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» DOMATESLI SEHRIYELI BULGUR PILAVI
» MERCIMEKLI BULGUR PILAVI
» ETLI BULGUR PILAVI
» SÜMÜT PILAVI
» DÖVME PILAVI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: