HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 SEHRIYELI BULGUR PILAVI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: SEHRIYELI BULGUR PILAVI   Paz Mart 08, 2009 1:00 am



SEHRIYELI BULGUR PILAVI

Ölçüler:

2 su bardagi iri bulgur (pilavlik)

2 veya 3 kase su (bulgurun özelligine göre su orani bire iki veya bire üç kullanilir)

3 kasik tereyagi

1 çay bardagi tel sehriye

Tuz



Yapilis: Sehriye yagla birlikte pembelestirilir. Bulgur ilâve edilir. Kisik ateste birkaç kez de bulgur kavrulur. Tuz atilir. Sicak su veya etsuyu ilâve edilir. Kisik ateste suyu çekip üzeri göz göz olunca atesten alinir. Kapakla tencere arasina temiz bir peçete koyularak demlendirilir. Sicak olarak servis yapilir.

Not: Arzu edilirse üzerine kizdirilmis tereyagi gezdirilir.



Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
SEHRIYELI BULGUR PILAVI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: