HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 SÜMÜT PILAVI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin

avatar

Mesaj Sayısı : 87
Kayıt tarihi : 28/02/09

MesajKonu: SÜMÜT PILAVI   Paz Mart 08, 2009 1:00 am



SÜMÜT PILAVI

Ölçüler :

2 Bas Kuru sogan

2 Kasik tereyagi

1 Kase sümüt

2 Kase et suyu veya su

2-3 Adet yesil sivri biber

1 Kasik domates salçasi

1 Tatli kasigi biber salçasi



Yapilis : Pilav tavasinda küp seklinde dogranmis sogan yagla öldürülür, salçasi ilave edilir. Suyu konur. Su kaynayinca tuz ilave edilir. Sümüt salinir. Kisik ateste suyu çekinceye kadar pisirilir.

Servis tabagina alinir. Üzerine arzu edilirse kizdirilmis tereyagi gezdirilir. Yesil sogan ve tursu ile servis yapilir.



Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hancukur.yetkinforum.com
 
SÜMÜT PILAVI
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ :: PİLAVLAR-
Buraya geçin: