HANÇUKUR

GÜZEL MAHALLEMİZ
 
AnasayfaTakvimSSSKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 SERUN (malatya)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
nihat

avatar

Mesaj Sayısı : 333
Kayıt tarihi : 02/03/09
Yaş : 51
Nerden : hançukur, elmasuyu, malatya

MesajKonu: SERUN (malatya)   Ptsi Mart 02, 2009 10:17 pm



Malzemeler : 4 tane yufka açma yufka (hazır taze yufka ile de yapabilirsiniz), 1 Kgr. yoğurt 250 gr. Kıyma, 4 diş sarımsak, 2 kaşık yağ,
Yapılışı : Kıyma yağla birlikte kavrulur, tuz karabiber atılarak karıştırılır. Açılarak saç üzerinde pişirilen yufkalar, ateşten alınır alınmaz kıymalı, iç dökülerek oklavayla biraz genişçe sarılır. Dörder parmak arayla kesilerek servis tabağına yerleştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En son tereyağında kızdırılmış kırmızı biber gezdirilerek servis yapılır.
Not: Saç üzerinden alman yufkalar oklavayla boş olarak sarılır. İnce ince kıyılarak servis tabağına yerleştirilir, üzerine kavrulan kıyma döşenir, sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılabilir. Bazı yörelerimizde servis, yukarıdaki gibi de hazırlanmaktadır.
Afiyet Olsun !..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://harazey.blogcu.com/
 
SERUN (malatya)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Malatya fıkraları
» Gta Liberty City ps2 hileleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HANÇUKUR :: YEMEK BÖLÜMÜ :: MALATYA YEMEKLERİ-
Buraya geçin: